Měsíční kontaktní čočky

Články

Jak začít?

Hlavním předpokladem pro nošení kontaktních čoček je zhoršený zrak. Ovšem i "zdraví" smrtelníci mohou nosit kontaktní čočky, doporučuji jim barevné. Více o barevných kontaktních čočkách naleznete na webu barevnecocky.webnode.cz

Takže vidíte špatně, pravděpodobně nosíte brýle. A z nějakého důvodu jste se rozhodli, že začnete nosit kontaktní čočky. První krokem bude návštěva očního lékaře, buď v poliklinice, či optice. Jednak vám přeměří zrak, navrhnou vhodné kontaktní čočky, a naučí vás nasazování a sundavání. Nějakou dobu se v nich projdete a uvidíte, jestli a jak vidíte.

Uvažujete, že zajdete do nějaké sítě optik, většinou v obchodním centru? Proč ne, optika tam seženete i odpoledne nebo o víkendech. Ale přijměte jedno doporučení - chtějte značkové kontaktní čočky. Nabídnou Vám např. značkové za 1.000,- Kč nebo neznačkové (= privátní značky) za 800,- Kč. Spořivý člověk vezme levnější, a až mu první balení dojde, rozhodne se k dalšímu nákupu, z důvodu nižších cen na internetu. Ale ouha, v eshopu nalezne značkové za 600,- Kč, ale privátní značku tam nenajde. Pro ni bude muset opět do optiky, opět za 800,- Kč. Takže ne vždy levný nákup bude navždy levný.

 

PS: Pokud se bojíte šáhnout si do očí, stejně to zkuste. Já jsem byl na oči neuvěřitelně háklivý, a přesto mi to během krátké doby nedělalo žádné problémy. A ten pocit, kdy si můžete nasadit i sluneční brýle, nebo při sportu buď vidíte (v případě, že jste brýle z bezpečnostních důvodů sundavali) nebo se neustále nestrachujete, že vám spadnou a rozbijou se, skutečně se kontaktní čočky vyplatí.

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.